vineri, 20 iunie 2008

Bogdan Liber

Autorităţile române încearcă să obţină eliberarea unui tânăr român, condamnat în Italia la închisoare pentru o fraudă informatică, informează Il Giornale. Bogdan Gabriel Ionescu, câştigător al Olimpiadei Balcanice de Matematică şi Informatică, a inventat o capcană informatică pentru a-i stoarce de bani pe pensionarii care aveau conturi la Poşta italiană.

L-am cunoscut pe Bogdan , probabil am fi devenit colegi de camera daca nu ar fi fost arestat.

Cred ca a sosit momentul ca statul roaman sa faca ceva pentru putinii tineri valorosi care au hotarat sa ramana in Romania. Bogdan era student la 2 facultati in Romania si olimpic international la Informatica (nu matematica cum au prezentat unele ziare si televiziuni).

La fel ca alti olimpici internationali sprijinul primit de la statul roman a fost in mare parte unul la nivel declarativ. E frumos cand tinerii valorosi sunt pusi in vitrina, scosi in fata ca mari realizari ale invatamantului romanesc. Aud mereu de programe de mentinere in tara a tinerelor talente.

5000 de euro nu ar fi trebuit sa reprezinte o suma de interes pentru un om ca el intr-o tara care are grija de oamenii sai. Asta e momentul in care Romania ar putea arata ca ii pasa. Bogdan Liber , Bogdan in Romania , Bogdan sustinut de catre tara care se mandreste cu performantele lui.

Pacat ca televiziunile si ziarele romanesti nu au privit aceasta condamnare si din alte puncte de vedere.

"Fraier Bogdan, dar şi noi suntem fraieri, probabil şi-au spus cei de la Bucureşti când şi-au dat seama ce valoare avea tânărul şi cât de uşor au renunţat la el doar pentru a face pe placul autorităţilor şi opiniei publice italiene", comentează Il Giornale.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Mda...a comis totusi o ilegalitate.

Fiind roman trebuie extradat si judecat in Romania.

Luciano spunea...

De unde sti ca a comis o ilegalitate? De la stiri?

A fost retinut in Romania, justitia romana a decis trimiterea lui in Italia.

In goana asta nebuna dupa infractori romani cred aici s-a exagerat. Chiar daca ar fi vinovat, pentru cei 5000 de euro pedeapsa imi pare una nepotrivita.

Anonim spunea...

problema e putin altfel. fapta nu are legatura cu marimea sumei. nu cred ca e o goana dupa infractori romani. ca sa evoluam trebuie sa judecam indiferent de persoana. sau macar sa ne abtinem daca e vorba de prieteni. doare, dar asta e.